Dansk Fridykning er organiseret under Dansk Sportsdykker Forbund, DSF som hører under Dansk Idrætsforbund, DIF.
Hvert år indsender alle udvalg under DSF et budget med forslag til hvad DSF næste år bør støtte. Ud fra de midler DSF har til rådighed (kontingent fra medlemsklubberne og støtte fra DIF) fordeles midlerne mellem alle ansøgerne. Midlerne fordeles ikke ligeligt; men ud fra en vurdering af relevans, vigtighed, grundighed i budgettet, ansøgningens kvalitet osv. Jo bedre man kan forklare og begrunde sit budgetforslag, jo større chance er der for at få midler dertil.
(Udvalgene under DSF tæller bla. UV-Rugby, Finnesvømmerne, UV-Jagt, Fridykning, UV-Foto, Arkæologi og flere.)
Krav om revision og sporbarhed betyder, at vi skal indsende specificerede budgetter med et samlet forslag for det kommende år med alle de aktiviteter vi vil søge støtte til. For hver aktivitet skal hovedposter opstilles så man kan se, at f.eks. et Pool-VM indeholder transport, stævneregistrering, forplejning osv. Der er normalt altid tale om, at der er en egenbetaling (som regel omkring 40%) af den samlede pris for hver atlet. For et eksempel på et indsendt budgetforslag for 2015, se herunder.
DSF fordeler som sagt penge til udvalgene ud fra budgetterne. Hvis ikke der er lige så mange penge til rådighed som der er støtte-ansøgere (det er der aldrig), skal der vælges hvad der skal have mindre støtte, eller evt. slet ingen støtte det kommende år.
Støtten bliver så givet til de enkelte aktiviteter i hvert udvalgs budget. Det betyder, at DSF vælger at støtte f.eks. VM Pool sådan-og-sådan; men VM-Dybde med et andet beløb. Det har hidtil været helt op til DSFs diskretion at fordele støtten; men foranlediget af de udfordringer der har været specielt i 2015, er det meningen fremover at træffe beslutninger om budgetter der medfører større ændringer ift. budgetforslagene i dialog med de berørte udvalg.
Pengene der bevilges, skal som udgangspunkt bruges på det de er bevilget til. Vi kan ikke bare tage bevilgede penge fra f.eks. VM-Dybde og omfordele til VM-Pool selv om det måske kunne være smart hvis der var flere deltagere til pool-stævnet. Midler, givet til et bestemt formål, skal - som udgangspunkt - bruges til formålet, ellers går midlerne tilbage til DSF. Pengene der så går tilbage til DSF er ikke tabt - udvalget har mulighed for at søge formelt om en budgetændring så midlerne kan bruges på andre aktiviteter, både eksisterende aktiviteter eller nye muligheder der er dukket op i løbet af året. Denne eventuelle alternative anvendelse af midler skal i hvert enkelt tilfælde godkendes af DSF.